Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasplasztika képes leírás - Plasztikai sebészet.tlap.hu
részletek »

Hasplasztika - Plasztikai sebészet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: plasztikaisebeszet.tlap.hu » Hasplasztika
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dr. Gacs János

Dr. Gacs János

A hasplasztika az egyik legáltalánosabb esztétikai sebészeti beavatkozás a has kontúrjának javítására. Akkor javasoljuk ezt a műtétet, amikor a has bőre jelentősen megnyúlt, elvesztette a rugalmasságát - terhességek, jelentős fogyás után. A bőr megnyúlásához gyakran társul sérv is, a hosszú egyenes hasizmok közötti kötőszövetes lemez megnyúlása. Az operáció során eltávolítjuk a megnyúlt bőrt, a bőralatti zsírszövettel együtt, a hasfalat megerősítjük, megfeszítve a hasfali izomzatot. Kiegészítésként zsírszívást is végezhetünk a szükséges helyeken.

Dr. Varga Klára

Dr. Varga Klára

Jelentős testsúlyingadozás, szülések után a hasfali izomzat kitágul, bőre megereszkedik, normál testsúly esetén is a has álló helyzetben elődomborodik, a bőr akár kötényszerűen a szeméremdombra borul. A megoldást itt a hasplasztika jelentheti, melynek során a hasfali izomzat feszességét helyreállítjuk, a felesleges bőrt eltávolítjuk, a has lapos és a deréktáj karcsúbb lesz, a hasizom erősítése ismét lehetővé válik. A műtét altatásban, általában a csípőtövisek között vezetett lefelé ívelt metszésből történik, a köldök áthelyezésével, tehát a hegek a fehérneműbe rejthető helyen, illetve nem feltűnően a köldök körül helyezkednek el. A műtétet követően a páciens 24-48 órát tölt az intézetben orvosi megfigyelés alatt, majd távozás után is több alkalommal ambuláns ellenőrzésen kell részt vennie. Varratszedés 3 hét után várható, haskötő viselése 6-8 héten keresztül ajánlott, fizikai terhelés kerülése legalább 6 hét.

Driss Plasztika

Driss Plasztika

A hasplasztika célja: a hasfal felesleges zsir és bőrrétegének eltávolítása. A hasplasztika műtéti eljárása: az úgynevezett bikini vonal metszés vízszintesen az alsó hasfalon történik a szeméremdomb felett, és mélyen a hasfali izmokon. A megereszkedett bőrt a bőralatti zsírszövettel együtt eltávolítjuk. Ha szükséges a csípő, comb, fenéktájék szírszöveteinek eltávolítása, valamint a hasizom megerősítése is megtörténhet egyidejűleg. A váladék elvezetésére draint helyezünk be néhány napra. Időtartam, aneszteziológia: a beavatkozás 1,5 - 3 óra közötti időtartamú a műtendő terület függvényében, amelyet előzőleg kivizsgált páciensen általános altatásban végzünk. Egy könnyebb változat a mini hasplasztika, amely a hasfal alsó megereszkedett részének eltávolítását jelenti.

Fier - Plasztika

Fier - Plasztika

Elsősorban a terhességet és a szülést követően nyúlik meg jelentősen a hasfal, megereszkedik az izomzat és a bőr egyaránt. Ezenkívül jelentősebb - több 10 kg-os - fogyás után is hasonló helyzet áll elő. Tornával az izomzat megerősíthető, de az izmok köztti megnyúlt terület és a megereszkedett bőr csak műtéti úton korrigálható. Ezen elváltozások műtéti megoldása a hasplasztika. A plasztikai műtét eredménye a feszes bőr és lapos has, mely együttesen adja az esztétikus megjelenés lehetőségét. Maga a plasztikai műtét minden esetben altatásban történik, és egy kivizsgálás előzi meg.

Tuti menü